Skip to content

Ik train niet alleen je hond maar zorg ook dat jij een goede roedelleider wordt, daarom is het belangrijk om de basisprincipes van hondengedrag te begrijpen en consequent te zijn in je communicatie met je hond.

Ik leer je:

  1.  De lichaamstaal en signalen van je hond kennen, zodat je kunt begrijpen hoe hij zich voelt en wat hij nodig heeft.
  2. Consequent zijn – Zorg dat je consequent bent in je gedrag en je verwachtingen. Geef duidelijke commando’s en beloon gewenst gedrag.
  3. Vertrouwen op te bouwen – Geef je hond veel aandacht en positieve bekrachtiging om zijn zelfvertrouwen op te bouwen. Dit zal hem helpen om je als leider te zien.
  4. Structuur geven – Houd een dagelijkse routine aan en bied structuur en regels in het dagelijks leven van je hond.
  5. Het nut van voldoende beweging en uitdaging – Zorg dat je hond voldoende beweging krijgt en mentaal wordt uitgedaagd. Een tevreden hond zal minder snel de neiging hebben om ongewenst gedrag te vertonen.
  6. Geduldig zijn en begripvol – Wees geduldig en begripvol wanneer je hond iets nieuws leert. Houd er rekening mee dat elke hond anders is en op zijn eigen tempo leert.

Door deze principes toe te passen en je hond positief te trainen, kun je een goede roedelleider worden en een gezonde relatie met je hond opbouwen.

Back To Top