Skip to content

Iedereen die met boulimia, onbeheersbare eetbuien, eetverslaving worstelt, kan z’n unieke sleutel tot vrijheid vinden. De ervaringen van geen twee mensen met een eetstoornis zijn precies hetzelfde. Wat je ook tegenkomt, je verdient het om tijdens je hele reis volledig ondersteund te worden.

Programma

Tijdens dit 6-maanden programma werk ik samen met jou naar je herstel.

Ik werk met  het door Vrij van Eetstoornis ontwikkelde L.E.V.E.N.©-model waardoor je grip krijgt op je leven en leert om in alle voorkomende situaties vrije keuzes te maken waar je altijd achter kunt staan. In het programma komen alle facetten aan bod die de basis vormen voor herstel.

Tijdens het herstel is het belangrijk dat je nooit het gevoel krijgt dat je er alleen voorstaat of vastloopt als er vragen opkomen. Daardoor vind ik het belangrijk dat je me dagelijks kan contacteren via Whatsapp.

Gedurende heel het traject krijg je van mij schriftelijke oefeningen om je groei te bevorderen. Die worden naar mij doorgestuurd zodat we ze tijdens de sessies kunnen bespreken.

De sessies leggen de basis voor je herstel. Wanneer je een veilige ruimte hebt om te reflecteren, te praten en krachtige oefeningen te doen groeit de verandering.

Hieronder een beschrijving van de 8 1 op 1 sessies, kan zowel online als in mijn praktijk.

1. Lessen

Welke lessen kun je leren uit je huidige gedrag en wat heb je er nog van te leren voordat je dit los kunt laten?

2. Energie

Waar wil jij je energie op richten? Wat zijn de doelen die je werkelijk wilt bereiken in je leven en hoe wil jij ten opzichte van eten en jezelf staan?

3. Reparatiewerk

Wat moet er nog besproken, gerepareerd, opgeruimd worden voordat je werkelijk de omslag kunt maken en kunt herstellen van je eetstoornis? In deze sessie leer je de belangrijkste les uit het L.E.V.E.N.©-model: vrij kiezen.

4. Vrij Eten

Wat is normaal eten? Hoe doe je dat ook als je angst hebt om aan te komen? Wat is belangrijk om op te letten en hoe verander je je huidige gewoontes?

5. Zelfbeeld & zelfvertrouwen

Hoe sta jij ten opzichte van jezelf en hoe ontwikkel je een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen.

6. Jezelf blijven in contact met anderen & emoties

Wat gebeurt er bij jou in de wisselwerking met anderen? Kun jij dan nog aangeven wat je wilt of nodig hebt? Of laat je je beïnvloeden door wat anderen van je vinden of willen en verlies je jezelf uit het oog? In deze sessie leer je voor jezelf opkomen en bij jezelf blijven.

7. Jezelf blijven in uitdagende situaties en werken aan je mindset & ademhaling 

We gaan de koude gebruiken als metafoor van eender welke moeilijke situatie uit het dag dagelijks leven. Ik begeleid je hierdoor met aangepaste ademhalingstechnieken en een ijzersterke mindset.

8. Werken aan de toekomst

Je hebt je doelen helder, weet waar je voor staat en wat je wilt. Hoe zorg je nu dat je je doelen ook bereikt en kun je, ook als je valt, weer opstaan en doorgaan? Een sessie over leren experimenteren, bijstellen en leven in het nu.

Back To Top