Skip to content

Mythe over het ketogene dieet.

Het verbaast me keer op keer hoeveel misvattingen er de ronde doen over het ketogene dieet. Laat me  meteen corrigeren: het ketogene dieet is geen tijdelijke eetgewoonte, maar eerder een revolutionaire metabole omschakeling die uw lichaam transformeert van het verbranden van suiker naar het verbranden van vet als primaire brandstof.

Onze voorouders wisten dit al en bevonden zich regelmatig van nature in deze staat van ketose, waarbij vetverbranding centraal stond. Het zijn echter onze moderne eetgewoonten die de boosdoener zijn.

Met een alarmerende toename van koolhydraten en ultra bewerkt voedsel.

Niet vet, als de onderliggende schuldige, maar het bewerken van ons eten, zodanig dat er veel voedingswaarden verloren gaan.

Stel jezelf eens de vraag: We hebben de maximum toegang tot alle informatie en we zijn nog nooit zo zwaar en ongezond geweest.

Als onze welvaartsziekten worden aangedreven door verhoogde insuline waarden ten gevolge van onze suiker inname, waarom gaan we het probleem dan niet bij de wortel aanpakken? 

Als je echt niet weet waar te beginnen kan een Lipolip kuur je helpen.Tijdens deze kuur word je volledig ondersteund en gecoacht door mij. Zo ga je meer leren hoe je lichaam werkt en waar het zijn energie haalt. Met als resultaat dat je snel en op een gezonde manier gewicht verliest.

Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat het ketogene dieet veel meer is dan alleen een trendy eetpatroon. Het vertegenwoordigt een verschuiving in denken over hoe ons lichaam energie gebruikt en hoe we de onderliggende oorzaken van metabole problemen kunnen aanpakken. Laten we de mythen verjagen, de feiten omarmen en onze reis naar een gezonder leven beginnen, geleid door wetenschap en vastberadenheid. Uw lichaam zal u dankbaar zijn voor de zorg en aandacht die u eraan besteedt.

Amen 🙏

😉

Back To Top